Pletguide


Sådan fjerner du de kendte pletter fra dit gulvtæppe

“Hvad gør jeg nu hvis jeg spilder…?”

Her på siden har vi samlet en række guides til at fjerne mange af de kendte og irriterende typer af pletter på gulvtæppet. Har du spørgsmål eller kommentarer til nogle af dem, så er du velkommen til at skrive til try@try.dk, eller blot i kommentarfeltet. Har du andre pletter du ikke ved, hvordan du skal få bugt med, så skriv også gerne her.

Denne pletguide er ikke alfabetisk opbygget, men er listet op i den mest forekommende rækkefølge af de uheld vi ser:

Rødvinspletter

  1. Sug omgående pletten op med et viskestykke.
  2. Tag et rent viskestykke og tryk med din vægt og flade sko resten af det fugtige område indtil det ikke længere kan ses på viskestykket.
  3. Spray noget vand ud over pletten og gentag processen med et nyt viskestykke og tryk med din vægt resterne af farven op.
  4. Hæld derefter flydende vegetabilsk glycerin over pletten og lad det trække natten over. Hvis du har spildt rødvin om morgenen, (så har du et stort problem, men det er en anden snak) lad det trække hele dagen.
  5. Glycerinen fjernes derefter som en almindelig fedtplet. Brug igen rene viskestykker og sæbevand. Eller ring til en tæpperenser som nu meget let kan fjerne din gamle rødvinsplet med viden omkring pletter og sit økologiske rengøringsmiddel.

Gulvtæppe uden pletter

Kaffepletter

  1. Kaffe, the, kaffelatte og lignende – Frisk plet, sug resten af kaffen op med et viskestykke og rens med et universalmiddel blandet med vand. Indtørret plet, smør glycerin på pletten og lad det trække i mindst 10 timer og rens bagefter fedtpletten på samme måde med et universalmiddel i varmt vand. Eller kontakt TRY.dk efter du har smurt pletten ind i glycerin. Vi kan ofte fjerne en del af pletten. Er der uld i tæppet eller er tæppet et uldtæppe, så kan du risikere at skaden er permanent. Vi kalder det er syreskade. Men det skader aldrig at prøve glycerin på pletten, natten over.

Blækplet på gulvtæppe

Blæk-, tusch- og kuglepenspletter

  1. Tusch, kuglepinde og andet blæk – Brug først lidt perpentin på et viskestykke og fjern alt det overskydende farvestof. Brug derefter 80 gr. varmt vand til at fjerne resten. Nu må der gerne gnides let. derefter renses med almindeligt universalmiddel + varmt vand på en klud. Er tæppet muligt at rense koster det ikke ekstra at der er vanskellige pletter på. Kan jeg egentlig tåle at få en omgang tæpperensning af TRY?

Stearin på gulvtæppe

Stearinpletter

  1. Stearin – Brug et viskestykke/trækpapir/madpapir med et strygejern over på svageste varme eller max. 80-90 grader,indtil al stearinen er opsuget i papiret. Giv dig god tid. Sæt dig ned på tæppet ved siden af, så du kan se og følge pletten forsvinde. Hver gang der er kommet et fedtet lag på viskestykket eller hvad du nu bruger, så find et tørt stykke. Husk at kassere denne klud, for du får den aldrig ren ved vask. Tværtimod kan den ødelægge alt det andet der bliver vasket samtidigt;( Det samme gælder forresten hvis du har brugt en klud til at give dine sko fedt, din datter har ordnet sin saddel til hendes hest med en fedtet klud eller du har brugt metalpolish til dit køleskab eller lignende.

Alternativt kan du (hvis ikke der er mulighed for tricket med strygejern og viskestykke) 80 gr. varmt vand og en vandsuger. Stearin smelter ved denne temperatur, så vær klar til hurtig opsugning. Og på denne elegante måde gjorde jeg mig selv arbejdsløs;) – ellers ringer du bare…

Græs på gulvtæppe

Græs-, jord- og ketchuppletter

  1. Græs, jord, ketchup, og lign. Brug en pletfjerner. Den kan du købe af din tæpperenser på spray til at have liggende når uheldet er ude. En anden økologisk mulighed er at købe en galdesæbe. Den er effektiv, men skal bare helst trække i en times tid på tæppet først. Hvis du opgiver er det jo rart at din tæpperenser er i nærheden;) God arbejdslyst! Og lad os endelig høre om dine erfaringer, så de kan blive optaget på pletguiden.

Vejsalt på tæppe

  1. Nu er det tid til at fjerne vinterens slid på tæpper og linoleum. Hvordan gøres det?

Du tager en sprayflaske og hælder hvid eller farveløs eddike på. Er det i en opløsning på 5% er det fint ellers bland eddikesyre 32% op med 4 dele vand. Spray ud over det belastede område og vent 1 min. Tag derefter en hårdt vredet klud gnub resterne af. Det plejer at fjerne det værste.

Uvildig kildehenvisning til fjernelse af pletter fra tæpper Fjerne pletter fra tæpper

Indhent Tilbud

Vi støtter gode initiativer

Vi har valgt den økologiske linje fordi det er skånsomt for jer, vores ansatte der har den daglige og direkte kontakt med produkterne og miljøet. Vi vil jo også gerne være her i fremtiden. ​

CSR-Renseopgaver

Spar miljøet når du får renset tæpper

Ved tæpperens bruger vi kun sunde produkter

TRY - CO2 neutral tæpperens

Tæpperens på hele Sjælland

Ring gerne til os og hør nærmere. TRY.dk har kontor i Kongens Lyngby. Men al rens foregår on location, hos kunden. Også de løse tæpper.

Vi stræber efter at svare alle mails og SMS-beskeder indenfor 2 timer alle dage indtil kl. 22.00

Her kører vi!

Ring til os

TRY tæpperens ligger øverst på TrustpilotTrustpilot

Jeg har netop fået renset…

Jeg har netop fået renset mit 100 % uldtæppe af Lars. Alle pletter er forsvundet, og jeg er super glad for at have fået et næsten nyt tæppe igen. Fin og hurtig kommunikation. Jeg vil uden tvivl gøre brug af Try.dk en anden gang.

Gitte
via Trustpilot

Hurtig, effektiv og meget serviceminded!

Jeg kan varmt anbefale TRY Tæpperens! Vores ægte tæppe har fået sin flotte farve igen (på kun 15 minutter) og Lars var utrolig flink og meget serviceminded. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg ringer til Lars, hvis vores tæppe skal renses. Han har mine varmeste anbefalinger.

Daniella
via Trustpilot

Stor anbefaling herfra

Mine tæpper – også det på trappen er som nye?? Sikke et fantastisk arbejde. Lars & Mark var så venlige, smilende og meget serviceminded. Kan varmt anbefales, jeg ved i hvert fald godt, hvem jeg skal ringe til, næste gang mine tæpper skal renses!!

Cassandra
via Trustpilot

Google

Altid flotte tæpper

Fantastisk god service! Altid flotte tæpper efter rens

Nicklas
via Google

Effektivt og fornemt

Effektivt og fornemt. Et godt tilbud. Rent og dufter…!

Tor
via Google

Fantastisk Service

Fantastisk service – dejlige mennesker – kvalitetsrensning af tæpper – kan ikke give roser nok. Efter et uheld med rødvin på vort lyse tæppe – var gode råd …. nej,, det var ikke dyrt og tæppet ser ud som nyt – freden i hjemmet genoprettet. Det er absolut ikke sidste gang, vi gør brug af TRY.dk og kan absolut anbefale dem

Birthe
via Google

Facebook

Super god og professionel

Super god og professionel oplevelse med flotte rene tæpper som resultat!

Kit
via Facebook

Vi har igen fået renset tæpper af TRY.dk

Det er ikke første gang og det bliver heller ikke sidste gang. Super effektivt og hurtig rensning af tæpper, på under halvanden time 60 m2, med et super flot resultat. Derudover rigtige flinke og rare folk, som tager dejligt hensyn til vores møbler m.m. Kan varmt anbefales.

Kjeld
via Facebook

Kan varmt anbefale TRY

Kan varmt anbefale TRY… Mine tæpper var møgbeskidte efter at sønnen havde boet i soveværelset. Luven har løftet sig og pletter er væk… Som et nyt tæppe der har flere år på bagen endnu.

Marianne
via Facebook

Indhent tilbud

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt – ofte indenfor 10-30 minutter.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kontakt os og lad os sammen finde den bedste løsning for dig

Hvis du ønsker en effektiv og professionel tæpperensning, uanset om det drejer sig om rens af gulvtæppe, rens af uldtæppe, rens af ægte tæpper, så kontakt TRY.dk. Vi har erfaringen og ekspertisen til at udføre alle typer tæpperens lige fra Ege, Garant, Fletco, Ilva, Paustian, Tæppeland, Maktabi og fra udenlandske tæppeleverandører. Vi finder altid den bedste løsning for dig hos Try.dk.

Hvis du indgår i et fast årligt samarbejde med vor tæpperenser om at holde tæpperne flotte og i topform i jeres virksomhed, giver vi en løbende rabat på 10%. Dette særlige tilbud gælder i en radius af 80 km fra vores kontor i Virum. Du kan ringe til os på +45 40 93 95 97, eller skrive til os på mail, try@try.dk. Vi svarer som regel inden for 10 minutter.